Englanniksi
VeneRoller Facebookissa
VeneRoller YouTubessa

Usein kysyttyä

Mistä tiedän, miten pitkän VeneRollerin tarvitsen?

Rannan jyrkkyys, vedenkorkeuden vaihtelu ja veneen pituus vaikuttavat eniten sopivan pituuden määrittämiseen. Jotta VeneRoller toimisi oikein, on kiskoja vietävä veteen tarpeeksi syvälle, jotta veneen pystyy laskemaan aina niin pitkälle, että se kelluu kelkan päällä. Veneen syväyksen lisäksi tarvitaan noin 20-25 cm vettä.

» Lisätietoa VeneRollerin pituuden arvioinnista

Mikä on sopivin kantavuusluokka veneelleni?

VeneRollerin kantavuusluokat tarkoittavat kokonaiskantavuutta. Kantavuusluokka määräytyy veneen, moottorin, varusteiden ja matkustajien painon mukaan. Esim. jos veneen paino on 400 kg ja moottorin paino 100 kg, ja lisäksi bensat, varusteet ja matkustajat painavat 300 kg, tarvitaan 1.000 kg kantavuusluokan laite.

Käykö VeneRoller kaiken pituisille veneille?

Kyllä käy. 2,5 m pituinen vakiokelkka käy alle 5 m pitkille veneille. Yli 5 m pituisille veneille toimitetaan veneen mittojen mukainen kelkka.

» Lisätietoa veneen pituudesta

Millaiseen rantaan VeneRollerin voi sijoittaa?

VeneRollerin pystyy sijoittamaan useimpiin rantoihin, esim. kivikkoon, hiekkarantaan tai mutapohjaan. Myös kallioiseen rantaan sijoittaminen on mahdollista, kun laitteen kiinnittää propuilla kallioon. Laitteen poikkipalkeissa on reiät, joista sen voi propata kallioon.
Jos kyseessä on erityisen jyrkkä ranta, laitteen soveltuvuus on selvitettävä tarkemmin.

Miten VeneRoller pärjää merivedessä?

Olemme panostaneet VeneRollerin meriveden kestoon. Venetelakan runko valmistetaan kuumavalssatusta teräksestä, joka kuumasinkitään. Sinkkikerroksen paksuus on noin 100 µm, ja siksi se kestää korroosiota myös rannikolla. VeneRollerin puuosat ovat kyllästettyä puuta.

Voiko VeneRollerin jättää talveksi paikoilleen?

VeneRollerin voi monissa rannoissa jättää talveksi paikalleen. Mikäli kyseessä on iso selkä tai muutoin haastavat jääolosuhteet, tai VeneRoller on kiinnitetty kallioon, suosittelemme veteen jäävän osan irrottamista syksyllä veneilykauden loppuessa. Tällöin irrotetaan pultit vesirajan yläpuolelle jäävästä liitoskohdasta ja siirretään veteen jäävä kiskojen osa esim. lisävarusteena saatavan siirtolaitteen tai vinssin avustuksella ylös tai jätetään se vapaasti pohjaan jääkannen alle. Veneen voi jättää normaalisti talvisäilytykseen VeneRollerin yläosan päälle, vaikka alaosan ottaisikin talveksi pois.

Onko VeneRollerilla jälleenmyyntiverkostoa?

VeneRoller-telakkaa myydään vain suoraan Kuopion tehtaalta. Toimitamme laitteita kaikkialle Suomeen.

Miten VeneRoller toimitetaan?

Kuljetuksen sujumisen vuoksi VeneRoller toimitetaan osina. Pisimmät ja painavimmat yksittäiset osat ovat kiskopalkit, joiden pituus on 2,5 m ja paino noin 25 kg, joten ne ovat vielä kohtuudella liikuteltavissa paketin purkamisen jälkeen.

Sopimuskuljettajamme on Kiitolinja. Toimitus onnistuu paikkoihin, joihin pääsee isolla autolla, eikä tiellä ole alle 8.000 kg painorajoituksia.

Voiko VeneRollerin kuljettaa peräkärryssä?

VeneRollerin pystyy hyvin kuljettamaan useimmissa peräkärryissä. 12,5 m pituisen laitteen kokonaispaino on noin 460 kg, 15 m pituisen puolestaan noin 510 kg. Kuljetuspakkauksen koko on noin 2,5 m x 0,8 x 0,5 m (12,5 m pitkä laite). Mikäli kelkan lankut ovat yli 2,5 m pitkät (yli 5 m pituiset veneet), ne pakataan erikseen.

Miten VeneRoller asennetaan?

VeneRollerin mukana toimitetaan asennusohje, jonka avulla asennus onnistuu perustyökaluja käyttäen. On tärkeää panostaa 2,5 m välein asennettavien poikkipalkkien tukemiseen, jotta kiskot saadaan mahdollisimman suoraan linjaan. Muilta osin kiskot voivat olla ilmassa, eikä niitä tarvitse tukea koko matkalta.

» Katso VeneRollerin asennus- ja käyttöohje

Miten pitkä takuu VeneRollerilla on?

VeneRollerin takuuaika on viisi (5) vuotta rungolle ja metalliosille sekä yksi (1) vuosi vinsseille ja puuosille.

Tarvitseeko VeneRoller huoltoa?

VeneRoller ei vaadi erityistä, säännöllistä huoltoa. Aika ajoin kannattaa kuitenkin tarkastaa, että kiskoihin ei ole kertynyt kiviä, roskia tms. Vesivaseliinin lisääminen pyörien akseliin vuosittain on suositeltavaa ja pidentää pyörien ikää.

» Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota meihin yhteyttä.

» Palaa tukisivulle